Via Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft Scouts Hemiksem de mogelijkheid om sponsors te voorzien van fiscaal aftrekbare giften. Vanaf een sponsoring vanaf 40 euro zal u een attest ontvangen van Scouts en Gidsen Vlaanderen dat u kan indien bij de belastingen om zo een belastingvermindering te krijgen. De overheid stimuleert uw vrijgevigheid met een uitzonderlijk fiscaal voordeel voor schenkers in 2020.

De belastingvermindering voor giften van minimum €40 in 2020 wordt opgetrokken van 45% naar 60%. Concreet wil dat zeggen dat een gift van bijvoorbeeld €100 in 2020 u in realiteit slechts 40 euro kost. De overige 60 euro recupereert u via de belastingaangifte van 2021.
Meer info over hoe u deze gift kan inbrengen bij de belastingen vindt u via de FOD Financiën.

We wijzen u er graag op dat een fiscaal aftrekbare gift een schenking is zonder dat u hiervoor iets in de plaats krijgt. Wenst u ons graag te sponsoren waarbij u een return van ons verwacht, kan u steeds contact met ons opnemen via vzw@scoutshemiksem.be .

Wil u ons graag steunen maar vindt u 40 euro wat veel? Dan verwijzen we u graag door naar onze “steun een plank”-actie.

U kan hier het overschrijvingsformulier downloaden voor onze fiscaal aftrekbare giften. U zal dan na het storten van minstens 40 euro later dit jaar een attest ontvangen van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Download het overschrijvingsformulier