Woeflepoef Kapoenen

Zo 5 sept: Overgang (2de jaars van vorig jaar om 11u) (10u - 17u)

Vandaag is het zover! Het nieuwe scoutsjaar gaat van starten om de traditie te behouden, brengen we de tweedejaars naar de welpen. Hiernaleren we elkaar kennen en spelen we pleinspelen met de heel de scouts. Vergeetje boterhammen niet.  De tweedejaarskunnen best slechte kleren aandoen, andere kleren en een handdoek meenemen.

Zo 12 sept: Geen scouts

Jammer genoeg is het geen scouts deze week. De leiding gaatvan deze week gebruik maken om de rest van het jaar in elkaar te steken.

Za 18 sept: Leidings voorstelling (18u - 20u)

Rarara welke gekke leiders gaan dit jaar met de kapoenenspelletjes spelen. Kom dit te weten door onze originele en hopelijk ookgrappige filmpjes te bekijken waarin de leiding zich voorstelt.

Zo 19 sept: Inschrijvingen & Doe mee (12u - 16u)

Na gisteren de leidingsvoorstelling te bekijken, kunnen jullieouders jullie vandaag komen inschrijven tussen 12 en 13:30 uur.

Om 14 uur is het dan tijd voor het evenement van het jaar,het belangrijkste moment in je scoutscarrière. Tijd voor de ‘Doe mee’! Hier kanje super coole dingen doen. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat die cooledingen allemaal zijn. Je kan glijden op een gigantische waterglijbaan, jeevenwicht proberen te behouden tijdens een hindernissenparcours en je latenomtoveren tot een echte piraat, hond, bij... Kom dat zien!

Zo 26 sept: Bosspel (14u - 17u)

Het scoutsjaar moet natuurlijk gestart worden met ietstypisch scouts, namelijk een goed bosspel. Bereid je maar voor op het bestebosspel dat jullie ooit meegemaakt hebben. Wat heb je hiervoor nodig?  Een bos, een spel, leiding en leden met veelenergie.

Zo 3 okt: Pleinspelen (14u - 17u)

Het is weer tijd om een traditie te doen. We gaan namelijkonze tofste pleinspelen spelen. Wie van de kapoenen kan het beste ‘schipper magik over varen’ spelen? Wie is de kampioen van ‘koud koud’? Jullie zullen ditallemaal vandaag te weten komen.

Zo 10 okt: Woudlopers keuken (11u - 17u)

Vandaag gaan jullie hout moeten verzamelen om een vuur meete maken. Als beloning zal de leiding voor jullie het eten klaarmaken op datvuur. Vergeet zeker niet een vleesje (of ander lekker eten voor op een openvuur), een bordje en vooral ook niet jullie beste sauzen mee te nemen.

Zo 17 okt: Vriendjesdag (14u - 17u)

Jullie hebben nu al wat kennis kunnen maken met de scouts.Tijd om aan al jullie vrienden te laten zien hoe leuk de scouts is. Dit doen wedoor een vriendjesdag te organiseren, dus vergeet vandaag zeker geen vriendjemee te nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Zo 24 okt: Bloemmysterie (14u - 17u)

Zoals jullie misschien wel weten, is het volgendeweek onze jaarlijkse wafelenbak. Deze wordt altijd zorgvuldig voorbereid. Ook hetdeeg werd al bereid, maar nu moet het toch wel lukken dat iemand in onzelokalen heeft ingebroken en het deeg, bereid met een geheim recept, heeftgestolen uit onze kluis! Zonder deeg kan de wafelenbak natuurlijk nietdoorgaan. Daarom hebben wij jullie hulp nodig, beste detective-kapoenen, om dedief bij de kraag te vatten en het deeg terug te vinden. Kom dus zeker af, wantwe kunnen alle hulp gebruiken!

Zo 31 okt - Ma 1 nov : Wafelenbak

Op deze dagen is het geen vergadering voor dekapoenen. Jullie zijn wel nog altijd welkom om samen met mama, papa, oma, opa ,zus, broer, tante, nonkel… één of meerdere heerlijke Brusselse wafels te komeneten.

Spijtig genoeg zitten de eerste maanden er al op,maar niet getreurd want wij zijn klaar voor de rest van het jaar. Wij hopenjullie ook

Donald, Smalle, Dries, Sander, Mathy, Matthias