Woeflepoef Kapoenen

 

Januari

Vrij 6 jan: Driekoningen (18u30 - 20u30)

Drie koningen, drie koningen geef mij nen… Een nieuw jaar en we vliegen er direct goed in met een spetterende vergadering. Kleed je als een echte koning en oefen je mooie zangstem maar goed, want vandaag gaan we driekoningenzingen (en hopelijk veel lekkers verdienen)!Vrij 13 jan: Sluipspel (18u30 - 20u30)

Beste soldaten, vandaag gaan we moeten leren onopgemerkt te sluipen door donkere bossen zonder op te vallen. Hiervoor is stiekem en stil zijn heel belangrijk, dus camoufleer je heel goed, maar neem ook maar zeker een zaklamp mee moest het plots toch écht wel te donker zijn...Vrij 20 jan: Casino Royale (18u30 - 20u30)

Vandaag zullen jullie verschillende spelvaardigheden nodig hebben. Zoals Lady Gaga ooit zong: “P-p-p-pokerface”, zal ook deze zeker vandaag van pas komen. Een goede strategie en verstandige besteding van je kapitaal kan ook nuttig zijn. Dus bereid je maar al voor op een avond om goed veel geld op te doen. En misschien ook wel te winnen? En je weet wat ze zeggen (of je weet het niet): de kleren maken de man. Dus als je chique verkleed komt, krijg je misschien wel extra startgeld omdat de bankier zo onder de indruk is!Vrij 27 jan: Dromentocht (18u30 - 20u30)

Vandaag gaan we een magische wandeling maken door het fabelachtige Hemiksem met spectaculaire verhalen en mooie verlichting. Dus doe zeker stevige stapschoenen aan, zodat je de groep goed kan bijbenen moest je toch even in je dromen verdwaald raken.Februari

Vrij 3 feb: Quiz (18u30 - 20u30)

De Allerslimste Kapoen ter Wereld, Twee tot de Zesde Kapoen, Kapoen Kan U Redden of misschien wel Kapoen tegen Allen? Als jullie een beetje vertrouwd zijn met quizprogramma’s, zal deze avond een eitje worden voor jullie. Want jullie hadden het al wel geraden: vandaag zullen wij de enige echte, ultimate kapoenenquiz spelen! Benodigdheden voor deze vergadering: je hersenen en uw gezond boerenverstand.Zo 12 feb: Valentijnsvergadering (14u - 17u)

Misschien weten jullie het al, maar Valentijn nadert! Dat is de dag waarop koppeltjes extra benadrukken hoeveel ze van elkaar houden. Misschien heb je zelf wel al een vriendinnetje op school 😉 Om dit te laten gebeuren moet Cupido (de god van de liefde) echter nieuwe pijltjes afvuren op de geliefden, maar in de drukte is hij ze kwijtgespeeld! Cupido heeft aan ons gevraagd om hem te helpen zijn pijlen terug te vinden. Voor deze toch wel niet al te gemakkelijke taak, krijgen we deze week ook hulp van de kapoenen van de gidsen.Zo 19 feb: Carnavalstoet (14u - 17u)

Is dat Cookie Monster en Meester Yoda? En loopt daar Pikachu hand in hand met Buzz Lightyear? Nee, hoor, dat zijn wij. Vandaag gaan we op carnavalstoet door Hemiksem. Verkleed je vandaag als je favoriete figuur en dan zetten we vandaag (samen met de welpen) Hemiksem op z’n kop.Za 25 feb: Kinder-pigs (19u - 20u30)

Vanavond organiseert de scouts de beste fuif van de streek. Omdat wij graag onze lichten en geluidsinstallaties nog even zouden testen, mogen jullie samen met de welpen, de kapoenen van de gidsen en de kabouters de dansvloer komen opwarmen voordat het echte feestje (voor de grote mensen) van start gaat. Wij verwachten jullie en jullie beste dansmoves aan depot deluxe. ADRES: Nijverheidsstraat 27, 2620 HemiksemMaart

Zo 5 maart: Groepsvergadering (13u - 17u)

Vandaag gaan we nog eens met iedereen van de scouts een bosspel spelen. Gaan we een levende stratego of een klassiek bosspel spelen? Om dit te weten moet je maar af komen. We spreken af aan de abdij van Hemiksem.Zo 12 maart: Bosspel (14u - 17u)

We gaan vandaag stratego spelen. Maar niet zomaar stratego, maar de enige echte levende stratego. Vandaag spelen we niet met pionnen op een bord, maar zijn jullie de pionnen en is het bos ons speelbord! Bedenk maar al goede plekken om de vlag te verstoppen en tactieken om de meeste kaartjes te bemachtigen.Vrij 17 maart - Zo 19 maart : Weekend

Het is zover: het leukste weekend van het jaar is gearriveerd! Het thema van ons weekend dit jaar is tromgeroffel… Pokémon! Dus kom zeker verkleed als een echte Pokémon trainer en/of als Pokémon want dan ben je helemaal in thema en zullen de spelen enkel maar leuker maken. Er zal nog een mail verstuurd worden naar de ouders voor de inschrijving en praktische informatie van het weekend. Zeker meekomen, hé 😉Zo 26 maart: Estafette vergadering (14u - 17u)

Vandaag is team werk heel belangrijk. Want we gaan verschillende wedstrijdjes spelen waar jullie elkaars hulp erg hard nodig zullen hebben. En elkaar aflossen is ook heel belangrijk. Zie zeker dat je in de team motoriek zit, want dat zal nodig zijn.April

Zo 2 april: Woudloperskeuken (14u - 17u)

Deze typische scoutsactiviteit bestaat uit 3 delen: woud, lopen en keuken. Woud, omdat de vergadering zal doorgaan in een bos. Lopen omdat we natuurlijk in het bos moeten geraken en daar ook voldoende moeten rondlopen om een geschikt plekje te vinden. En het belangrijkste deel “keuken”, want we gaan namelijk gezellig kokkerellen op een zelfgemaakt houtvuur in het bos. Voorzie zeker ook iets dat je graag zou willen dat de leiding voor jou klaarmaakt op het vuur 🙂Zo 23 april: Schattenjacht (14u - 17u)

Vandaag gaan we op zoek naar de eeuwenoude schat van kapitein Haak. Via een brief in een fles die Leider Ludo ontdekte tijdens het vissen, heeft de leiding verschillende tips te pakken gekregen over waar ze verstopt ligt. Wij hebben ze echter nog niet kunnen vinden, want we raken niet wegwijs uit de aanwijzingen. Daarom hebben wij jullie hulp nodig. Neem jullie beste zoekspullen mee, want als we de schat willen vinden, gaan we ze zeker nodig hebben.Zo 30 april: Viking competitie (14u - 17u)

Vandaag gaan jullie het tegen elkaar opnemen in verschillende activiteiten en uitdagingen om aan de top te komen van de Vikingstam. Dit gaan we doen met een “berg-competitie”, degene die op het einde van de dag bovenop de berg staat, wint de competitie en is de sterkste Viking van alle kapoenen! Vergeet zeker niet om je als een echte Viking te verkleden om echt in de sfeer te geraken!  Jullie kapoenen(leiders)Smalle, Ludo, Wokey, Trein en Zus